تولید کننده میلگرد بستر در تهران
تست میلگرد بستر

تست میلگرد بستر چیست و چگونه انجام می‌شود؟

فهرست مطالب

تست میلگرد، نشاندهنده کیفیت و میزان استحکام آن است. برای تولید قطعات فولادی از جمله میلگرد و انتخاب نحوه ساخت آن ها، باید بتوانیم خواص آلیاژ های ویژه آن را به درستی شناسایی کنیم. برای اینکه رفتار نمونه های ساخته شده را پیش بینی کنیم، باید از آن ها تست بگیریم. امروزه در جهت مقاوم سازی سازه ها باید از مصالح با کیفیت بالا استفاده کرد.

میلگرد تقویت کننده (میلگرد بستر)، میلگردی است که برای بالا بردن مقاومت کششی بتن در سازه ها استفاده می شود. برای تست مقاومت میلگرد بستر در برابر فشارها و کشش ها باید مواردی را در نظر گرفت که در این مقاله از سایت میلگرد بستر براتلو به آن می‌پردازیم. این آزمایشات می تواند نشان دهنده عوامل موثر در قیمت میلگرد بستر باشد.

نحوه انجام تست میلگرد بستر

با هدف تضمین عملکرد سازه‌ای و دوام بتن مسلح شده با فولاد، چیدمان میلگردها در بتن و عمق پوشش، متغیرهای حیاتی محسوب می‌شوند. به همین منظور، برای اطمینان از کیفیت میلگرد، تست‌ها و آزمایش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. تست میلگرد یک آزمایش مواد مخرب است که در آن شدت و نوع تخریب میلگرد مشخص می‌شود. این امر برای اطمینان از کیفیت میلگرد و رعایت استانداردهای ملی انجام می‌شود.

آرماتورها از مواد خام فولادی تولید می‌شوند و در سازه‌ها برای حمل بارهای کششی و فشاری استفاده می‌شوند. در صورتیکه میلگرد نتواند بار مورد نیاز را تحمل کند، ممکن است منجر به خرابی سازه شود. در طراحی، استحکام آرماتور به عنوان مقاومت مشخصه که همان مقاومت تسلیم است، تعریف می‌شود.

اضافه بر استحکام مشخصه، برای بررسی کیفیت، تست‌های شناخته شده برای تقویت میله‌های فولادی وجود دارد که باید انجام شود.

انواع مختلفی از آزمایش‌ها برای تقویت میله فولادی موجود است و از جمله رایج‌ترین آزمایش‌ها می‌توان به آزمایش کشش، آزمایش خمشی (تست Rebend) و آنالیز شیمیایی اشاره کرد.

انواع آزمایش میلگرد به چه صورت است؟

تست میلگرد به دو دسته آزمایش های مخرب و آزمایش های غیر مخرب تقسیم بندی می شود که در ادامه هر یک از آن ها را توضیح می‌دهیم:

انواع آزمایش های مخرب تست میلگرد

  1. آزمون کشش
  2. آزمون سختی
  3. آزمون ضربه
  4. آزمون پیچش و خستگی

انواع آزمایش های غیر مخرب تست میلگرد

  1. بازرسی مافوق صوت
  2. بازرسی با استفاده از اشعه ایکس
  3. بازرسی با ذرات مغناطیس

آزمون کشش

تست کشش میلگرد

دو پارامتر اصلی مقاومتی که در طراحی سازه‌ها در نظر گرفته می‌شود، مقاومت کششی میلگرد و مقاومت فشاری بتن است. از میلگرد در جاهایی استفاده می‌شود که ۱- بتن در معرض تنش‌های کششی قرار دارد. ۲-زمانی که به اندازه کافی قوی نیست که بتواند بارها را تحمل کند. 

مواردی که در آزمایش کشش میلگرد مشخص می‌شود: استحکام کششی و افزایش طول بعد از شکست و همچنین تنش تسلیم آن است. این موارد بر طبق استاندارد DIN1045 تعیین شده است. میلگردهایی که در حالت سرد مورد تایید قرار گرفته اند، دوباره تست می‌شوند. این میلگردها را ابتدا در دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد حرارت می دهند و بعد با استفاده از دمای محیط یعنی ۱۵ الی ۳۵ درجه سانتیگراد اجازه می دهند تا به طور طبیعی سرد شوند. علاوه بر آزمایش فوق، شرایط پیرسختی نیز را نیز مد نظر قرار می دهند.

در این تست پارامترهای زیر به دست می‌آید:

  • مقاومت تسلیم مشخصه آرماتور
  • استحکام کششی آرماتورها
  • درصد کشیدگی
  • جرم بر متر
  • قابلیت انعطاف پذیری
  • حد تناسب
  • حالت ارتجاعی
  • نقطه تسلیم
  • مقاومت کشش
  • مدول الاستیسیته
  • حد الاستیک
  • مقاومت در برابر شکنندگی

یک آزمایش کشش برای مواد انجام می‌شود و اطلاعات مربوط به مقاومت کششی، استحکام تسلیم و الکتریسیته نمونه را ارائه می‌دهد. هدف از آزمایش این است که بفهمیم در صورت وارد شدن نیرویی به ماده، چگونه رفتار می‌کند.

آزمون خمش یا خستگی Rebend

تست خمش میلگرد

امکان ایجاد ترک‌های سطحی در آرماتورها در زمان خم شدن در این آزمایش مورد بررسی قرار می‌گیرد. میلگرد به صورت پیچ خورده خم می‌شود و بررسی می‌شود که آیا در سطح آن ترک وجود دارد یا خیر؟

آزمایش خمشی یک آزمایش کیفی مقرون به صرفه است که برای تعیین انعطاف‌پذیری و استحکام مواد انجام می‌شود. تست‌های خمشی یک ماده فولادی را در دستگاه مربوطه قرار می‌دهد و از وسط منحرف می‌کند و باعث ایجاد خم بدون شکستگی می‌شود، در نتیجه سطح مقاومت ماده به دست می‌آید.

آزمون خستگی را برای میلگرد هایی انجام می دهند که قبلا در بتن خم شده اند. معمولاً میلگردها طی تنش مشخصی می شکنند، اما امکان دارد که میلگردی که مورد آزمایش قرار گرفته است، هنگام بروز تنش‌های واقعی از خود مقاومتی نشان ندهد. به همین دلیل، ممکن است میلگرد مورد نظر طی چندین ماه استفاده، دیگر مقاومتی در برابر شکستن از خود نداشته باشد. به این نوع شکست، شکست خستگی گفته می شود.

در مراحل اولیه تنش های جهشی ممکن است دانه های ریز تشکیل دهنده میلگرد دچار لغزش شوند، ولی همچنان در برابر شکست از خود مقاومت نشان دهند، ولی در صورتی که این تنش ادامه پیدا کند، در سطح میلگرد ترک های ریز ایجاد می شود و رفته رفته این ترک ها بزرگتر شده و در نهایت میلگرد می شکند.

آزمون خمش مجدد

آزمون خمش مجدد جهت آزمایش میلگرد به روش زیر انجام می شود:

خمش میلگرد در زاویه ۹۰ درجه و دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد انجام شده و پیر سختی آن در دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد تعیین می شود.
میلگرد را با استفاده از دمای محیط خنک کرده و مجدداً عملیات خمش را در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد انجام می دهند.
آزمایش خمش در صورتی انجام می شود که قطعه مورد نظر در آزمایش کشش موفق شده باشد، به این معنا که هیچ‌گونه شکست یا گسستگی در ساختار آن پدیدار نشده باشد.

برای خم کردن میلگرد در مرحله خمش، از یک خم کننده مخصوصی استفاده می کنند که در سایت های ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به وسیله این خم کننده آج هایی که ارتفاع آنها بر خلاف خمش است، از میان برداشته می‌شوند.

تجزیه و تحلیل شیمیایی

تجزیه و تحلیل شیمیایی توسط یک تحلیلگر انجام می‌شود تا محتویات شیمیایی یک نمونه را بررسی کند و ترکیب، ساختار و همچنین خواص مواد را از مقیاس اتمی تا مقیاس مولکولی تعریف کند.

به طور کلی، تجزیه و تحلیل شیمیایی برای تأیید سطح محتوای شیمیایی در برخی از مواد فولادی انجام می‌شود که برای انواع مختلف ساختمان‌ها مانند آپارتمان، پل و موارد دیگر استفاده می‌شود. تمامی موارد بالا روی میلگردها تست شده و در جهت ساخت میلگرد بستر از انواعی که تست را گذرانده اند استفاده شده است تا جان و مال شما در امان بماند. امنیت شما، هدف ماست.

خرید میلگرد بستر

جهت خرید میلگرد بستر از تولید کننده لینک زیر را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *