حتی شنیدن نام زلزله هم لرزه بر تن آدمی میآورد چه برسد به تجربه شدیدترین زلزلههای اخیر ایران و جهان…
متاسفانه ایران بر روی گسلهای زیادی قرار گرفته است که ۹۰ درصد آنها فعال هستند.
کشور ایران در مرز صفحات تکتونیکی اوراسیا و عربستان قرار گرفته است و بهخاطر حرکتِ رو به شمالِ صفحه عربستان تحت فشار قرار دارد و این موجب زلزله های قدرتمند در ایران میشود.
در سی سال اخیر، ایران سومین کشور زلزله خیز در کل دنیا عنوان گرفته است. در تمام کشورهای زلزلهخیز دنیا مانند چین، ژاپن، اندونزی و … قوانین عمرانی طوری تنظیم شدهاست که ساختمانها آمادگی لازم برای زلزله را داشتهباشند و این مورد اخیرا در کشور ما نیز مورد بررسی قرار گرفته است، اگر چه هنوز فاصله زیادی به لحاظ اجرایی با نیاز واقعی کشور در این مهم وجود دارد.
مسئله زلزلهخیز بودن ایران یک مساله کاملاً جدی است و نیاز به رسیدگی ضروری دارد. در این بین مهندسین عمران نقش بسزایی در استحکام ساختمان ها دارند. به طوریکه در پیوست ششم، استفاده از میلگرد بستر را برای جلوگیری از تخریب دیوارها در زلزله را الزامی خواندند.
برای دیدن قیمت میلگرد بستر روی دکمه زیر کلیک کنید.
شدید ترین زلزله های ایران
زلزله بروجرد و دورود ۱۳۸۵
زلزله ازگله کرمانشاه ۱۳۹۶
زلزله آذربایجان شرقی ۱۳۹۱
زلزله زرند کرمان ۱۳۸۳
زلزله بم ۱۳۸۲
زلزله بوئین زهرا ۱۳۸۱
پرتلفات ترین زلزله ایران
پرتلفات ترین زلزله های ایران، زلزله دامغان در سال ۲۳۵ هجری با ۲۰۰،۰۰۰ کشته و زلزله اردبیل در سال ۲۷۲ هجری با ۱۵۰،۰۰۰ کشته و زلزله بم کرمان با حدود ۵۰،۰۰۰ کشته پر تلفات و معروف ترین زلزله های ایران بودند.
پرتلفات ترین زلزله ایران در قرن اخیر
فاجعه ای که در زمین لرزه بم در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۸۲ ساعت ۵:۲۶ بامداد بر این شهر گذشت، در قرن گذشته در ایران بی مانند بود، غمی بسیار سنگین که هنوز هم بر شانه های مردم این شهر سنگینی می کند، شهری که ۹۰ هزار نفر جمعیت داشت و تنها یک سوم از ساکنان آن شهر سالم ماندند و هزاران کودک و زن در این فاجعه بی سرپرست شدند. زلزله ای که به شخصه چندین نفر از دوستان من را گرفت.