در گذشته مقاومت پایین بخشهای غیرسازه ای ساختمانها، باعث فرو ریختن دیوارها در زمان زلزله میشد. پس از مشخص شدن دلیل این مشکل، استفاده از وال پست ها برای افزایش مقاومت دیوارها به بازار آمد. وال پست ها مزایای زیادی داشتند، اما معایبی همچون وزن بالای، نصب سخت و زمان بر باعث شد به دنبال جایگزینی برای آن باشند که میلگرد بستر جای خود را در صنعت ساختمان باز کرد که به همراه ناودانی منقطع توانستند معایب وال پست را بپوشانند.
و اما راهکار نوینی که در شرایط خاصی جایگزین میلگرد بستر شده است، والمش است. توری وال مش، از فناوری کامپوزیت سیمانی تسلیح شده با منسوج (FRCM) استفاده کرده است. در این روش نوارهای مش فایبرگلاس روی دیوار قرار گرفته و یک پلاستر سیمانی یا گچی روی آن کشیده میشود. ترکیب حاصل یک کامپوزیت توانمند به وجود میآورد که دیوار را در برابر لنگر حاصل از نیروی برون صفحه زلزله قوی میکند.
والمش در پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ به عنوان یک روش نوین مهار دیوار با استفاده از شبکه الیاف معرفی در نظر گرفته شده است.
استاندارد ۲۸۰۰ ساختمان یا آیین نامه ۲۸۰۰، مجموعه قوانین سازه ای برای طراحی لرزه ای سازه در برابر زلزله است. این مقررات در دهه چهل، که بعدها در فصلی از استاندارد ۵۱۹ ایران قرار گرفت، گامی در مسیر مقاومسازی سازهها در برابر زلزلههای مخرب در ایران بود.
تدوین این آییننامه باعث رونق ضوابط مهندسی و افزایش ایمنی ساختمانها در روند ساخت و ساز کشور شد و در عین حال، تلاش برای اجرای فراگیر آن و جلوگیری از تخلفات، در کاهش خسارات ناشی از زلزله، بسیار مؤثر بود.
نحوه عملکرد وال مش چگونه است؟
عملکرد دیوار در توزیع نیروها و لنگرها به مانند یک دال دوطرفه است و لنگرهای وارد شده به دیوار در دو راستای افقی و قائم پخش میشوند. مقاومت افقی دیوار در برابر لنگرهای خمشی بسیار کم است و در صورت عدم تقویت دیوار در این راستا، هنگام زلزله آسیب جدی به آن وارد میشود.
با به کار بردن والمش روی دیوار، رفتار دیوار به یک دال یک طرفه تغییر شکل داده و باعث پخش لنگرهای خمشی در راستای قائم میشود. اما در آن راستا فشاری به دیوار وارد نمیشود زیرا لنگرهای خمشی به جای دیوارتوسط کامپوزیت والمش تحمل میشود.
مزایای وال مش چیست؟
سرعت اجرای بالا در مقایسه با روش های سنتی
کاهش چشمگیر هزینه ها نسبت به وال پست
حذف مراحل جوشکاری
نصب آسان وال مش
حذف میلگرد بستر
حذف وادار قائم
عدم ایجاد ترک در نازک کاری
عدم نیاز به اجرای هشتی گیر در تقاطع دیوارها
عملکرد بسیار مطلوب در تست های میز لرزه
خرید و اطلاع از قیمتها
برای خرید و دیدن قیمت کلیک کنید.
برای خرید و دیدن قیمت کلیک کنید.
مراحل نصب وال مش
مرحله اول دیوارچینی
مرحله دوم اجرای پلاستر زیرین
مرحله سوم اجرای نوارهای وال مش
مرحله چهارم اجرای پلاستر رویی
مرحله پنجم اجرای نبشی ها
برای دیدن نحوه اجرای وال مش به طور کامل کلیک کنید.