درز انقطاع و وال مش

وال مش و درز انقطاع

یکی از روش ها برای مهار کردن زلزله در ساختمان سازی استفاده از وال مش است که در مناطق زلزله خیز باید از آن استفاده شود . پیاده سازی این سیستم سبب استحکام ساختمان هنگام زمین لرزه می‌شود و میزان خسارت های جانی و مالی را کاهش می‌دهد.
مهار کردن سازه ها در مقابل زلزله از مهمترین اقداماتی است که باید توسط تجهیزات و مصالح مناسب انجام گیرد . روش های متعددی برای مهار کردن وجود دارد که از جمله آنها استفاده از وال مش، میلگرد بستر و وال پست فلزی است که هرکدام از این تجهیزات تاثیر بسزایی برروی مهار کردن دیوارها در برابر زمین لرزه دارند و مانع از خرابی دیوارهای غیرسازه ای می‌شوند.
همه ما خوب می‌دانیم که کشورمان ایران بر روی کمربند اصلی زلزله قرار گرفته است و این احتمال بسیار زیاد است که هنگام بروز زمین لرزه خسارت زیادی به بار آید! پس بهتر است با رعایت اصول و نکات ساختمانی از جمله اجرای میلگرد بستر در ساختمان مقاومت سازه را افزایش دهیم. استحکام سازه هنگامی مشخص می‌شود که در زمان بروز زلزله، یک ساختمان نسبت به بقیه ساختمان های اطراف خود کمتر خراب شده باشد.
نحوه ی مهار شدن زلزله با استفاده از اجرای وال مش به این صورت انجام می‌شود که در ابتدا توری فایبرگلاسی در ابعاد معین بریده می‌شود و نصب آن برروی دیوار انجام می‌شود که بایستی در دو طرف دیوار بصورت متقارن قرار داده شوند. همچنین اتصال مستحکمی به کف و سقف ساختمان نیز باید انجام شود و در آخر هنگام دیوارچینی، همراه با پلاسترکشی و به صورت رج به رج دیوارها چیده می‌شوند.
تمامی مراحل باید بصورت منظم و با توجه به تمام جزئیات اجرا شوند تا در آخر دیوارها به طور اصولی بنا شوند و زمین لرزه را تا حدودی مهار کنند . وال مش با توجه به کارایی و مزیت های وسیعی که دارد مورد تایید سازمان نظام مهندسی است و ایمنی ساختمان را در برابر زمین لرزه افزایش می‌دهد. استفاده از وال مش از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است و هزینه های ساخت و ساز را به حداقل می‌رساند .
تنها محدودیتی که برای اجرای وال مش وجود دارد این است که اجرای آن درون درز انقطاع انجام شود .

منظور از درز انقطاع چیست؟

اگر در حرکت ساختمان محدودیتی وجود داشته باشد تنشی در ساختمان ایجاد می‌شود که ناشی از طوفان و زلزله است، این موضوع تخریب دیوارهای سازه را متحمل تر می‌کند و آسیب های زیادی به ساختمان وارد می‌شود . برای محافظت از ساختمان های اطراف در مقابل زمین لرزه بایستی فاصله ای مشخص بین دو دیوار هر ساختمان وجود داشته باشد، فاصله ای که با این عنوان ایجاد می‌شود به نام “درز انقطاع”  است .

درز انقطاع در ساختمان در دو نوع انبساطی و انقباضی است . اگر هنگام ساخت سازه، درز انقطاع اجرا نشود و ساختمان ها بدون فاصله از هم باشند، هنگام وقوع زمین لرزه نیروهای وارده به راحتی در ساختمان های اطراف انتقال پیدا می‌کنند و سبب تخریب زیادی در همه ی ساختمان ها می‌شود . برای ایجاد درز انقطاع هنگام ساخت و ساز، بایستی محاسباتی انجام شود تا اجرای آن بصورت صحیح و دقیق پیاده سازی شود .

اجرای وال مش در درز انقطاع چگونه است؟

اجرای وال مش در درز انقطاع و دیوار مشرف به همسایه چگونه است؟

اجرای وال مش در درز انقطاع و دیوار مشرف به همسایه، از نظر ضوابط فنی مشابه دیوارهای عادی است. برای اجرای درست وال مش در این دو حالت، اصول قانونی خاصی رعایت می‌شود. در اجرای وال مش روی دیوارهای عادی، ابتدا دیوارچینی کامل انجام شده و سپس وال مش روی دیوار نصب می‌شود. در حالی که در اجرای وال مش در درز انقطاع، به دلیل عدم دسترسی به یکی از طرفین، باید همزمان با دیوارچینی، توری وال مش نیز نصب شود.

اجرای وال مش در اطراف بازشو ساختمان چگونه است؟

برای استفاده از مش الیاف به همراه ملات سیمانی در کنار یا اطراف بازشو، باید مشخصات و تراکم الیاف با توجه به جنس و مقاومت کششی آن‌ها محاسبه شود. سپس روی الیاف با استفاده از ملات پاششی با مقاومت فشاری بالا اجرا می شود. در ضمن، نوار الیاف باید در هر دو طرف روبروی هم قرار گیرد. همچنین، لبه الیاف در بالای دیوار باید روی بلوک و در پایین دیوار روی کف با تسمه، پیچ و پلاک تثبیت شود. در نمای بیرونی نیز، الیاف باید با کمک تسمه و پیچ و پلاک روی پیشانی تیر تثبیت شود.

میلگرد بستر و وال مش را از کجا می توان خرید؟

برای خرید میلگرد بستر، ایران سازه تولید کننده میلگرد بستر را پیشنهاد می کنیم. وال مش هم که جایگزین مناسبی برای میلگرد بستر است را می توانید از طریق لینک زیر بخرید.

خرید وال مش از ایران سازه

سایر مقالات

آیا میلگرد در بتون زنگ میزند؟

روشهای زنگ زدایی میلگرد کدامند؟

میلگرد بستر چیست؟ مزایا و معایب میلگرد بستر

حد مجاز زنگ زدگی میلگرد چقدر است؟

تفاوت میلگرد و مفتول چیست؟ آشنایی با کاربردها و مشخصات آن ها

قیمت آهن آلات در چه ساعتی از روز مشخص می شود؟

انتخاب میلگرد مناسب برای پروژه‌های ساختمانی در جنوب کشور

تأثیر نوع میلگرد بر استحکام و ماندگاری میلگرد بستر

محاسبه مقاومت کششی میلگرد + جدول

تفاوت میلگرد و آرماتور چیست؟

مدیریت بحران در زلزله: استراتژی‌ها و کارآیی‌ها

سازه‌های سنتی و زلزله: نیاز به رویکردهای نوین در طراحی و ساخت

تفاوت آهن، فولاد و چدن چیست؟

نحوه مهار دیوار با میلگرد و وال پست

ناودانی سبک و سنگین چه تفاوت‌هایی دارند؟

دستمزد اجرای میلگرد بستر

تفاوت میلگرد بستر افقی و عمودی و روش استفاده آنها

۶ روش شناسایی میلگرد تقلبی از اصل

چالش های قیمت میلگرد با توجه به شرایط بحرانی منطقه

۸ نکته اساسی در مورد اجرای میلگرد بستر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *