تولید کننده میلگرد بستر در تهران
استاندارد یا آیین نامه 2800 ساختمان در برابر زلزله

آیین نامه 2800 ساختمان

فهرست مطالب

آیین‌نامه 2800 ساختمان  یا استاندارد ۲۸۰۰، مجموعه قوانین سازه ای برای طراحی لرزه ای سازه در برابر زلزله است. این مقررات در دهه چهل، که بعدها در فصلی از استاندارد ۵۱۹ ایران قرار گرفت، گامی در مسیر مقاوم‌سازی سازه‌ها در برابر زلزله‌های مخرب در ایران بود.

تدوین این آیین‌نامه باعث رونق ضوابط مهندسی و افزایش ایمنی ساختمانها در روند ساخت و ساز کشور شد و در عین حال، تلاش برای اجرای فراگیر آن و جلوگیری از تخلفات، در کاهش خسارات ناشی از زلزله، بسیار مؤثر بود.

در این مقاله از ایران سازه قصد داریم به زبان ساده بگوییم آیین نامه 2800 ساختمان چه می‌گوید و چه مواردی را باید برای افزایش ایمنی ساختمانها رعایت کرد، با ما همراه باشید.

آیین نامه 2800 ساختمان به زبان ساده

طبق آیین نامه 2800 ساختمان، اگر طول دیوار بیشتر از 4 متر بود، یک وادار میانی وسط دیوار بگذارید. که شرایط آن به شرح زیر است:

  • اگر طول دیوار کمتر از چهار متر باشد نیازی به وال پست میانی(وال پست ستونی) نیست.
  • اگر طول دیوار بین چهار تا پنج متر باشد و فاقد پنجره (ساب فریم)  یک عدد وال پست میانی(وال پست ستونی)
  • اگر طول دیوار بین پنج تا هفت متر باشد و فاقد پنجره (ساب فریم)  دو عدد وال پست میانی(وال پست ستونی)
  • اگر طول دیوار بین هفت تا نه متر باشد و فاقد پنجره (ساب فریم)  سه عدد وال پست میانی(وال پست ستونی)

در دو انتهای دیوار دو عدد وال پست باید قرار بگیرد.

اگر ارتفاع دیوار بیشتر از  متر بود باید یک ودار به صورت افقی کار کنید.

انتهای دیوار باید با ستون فاصله داشته باشد و این فاصله به اندازه 0.01 (یک صدم) ارتفاع دیوار باید باشد. یعنی اگر یک دیوار سه متری داشته باشیم باید 3 سانت با ستون فاصله داشته باشد.

باز پایین تر در پیوست ششم اضافه کرده اند، دیواری هم که در وال پست می‌رود باید 0.01 ارتفاع دیوار با وال پست فاصله داشته باشد، یعنی تا اینجا دیوار سه متری در مجموع 6 سانت با ستون فاصله دارد. در مقاله دیگری نحوه اجرای وال پست را به طور کامل شرح خواهیم داد تا با استانداردها آشنایی کامل پیدا کنید.

و اما خسارتی که در زلزله کرمانشاه بر سر هموطنان ما آمد، خرابی دیوارهای غیرسازه ای بود که این فاجعه بزرگ را به بار اورد، در این زلزله دیوارهای غیر سازه ای به طور کامل تخریب شدند و این گویای ضعف در اجرای این دیوارها  بود.

عدم تقویت دیوارها باعث این بلای جانسوز شده بود و میلگرد بستر که چندین سال قبل در اروپا برای تقویت دیوارها استفاده میشد به آیین نامه 2800 ساختمان، پیوست ششم اضافه شد.

میلگرد بستر، دیوار را در برابر نیروهای خمشی مقاوم می کند. در این استاندارد گفته شده است که باید در هر دو سه ردیف یکبار میلگرد بستر کار شود که ما در بحث نحوه اجرای میلگرد بستر به طور کامل به آن پرداخته ایم.  این نوع میلگرد به دو صورت خرپایی و نردبانی تولید می‌شود با ضخامت 4 میلیمتر و عرض سه متر.

قیمت میلگرد بستر بسیار مقرون به صرفه بوده و می تواند به صورت موثری جلوی تخریب دیوار را بگیرد.

مورد بعدی که در پیوست ششم به آن اشاره شده است، استفاده از ناودانی منقطع است. در قدیم، با نبشی‌کشی دیوار را تسلیح می‌کردند، اما چون نبشی‌ها در زمان زلزله عملکردی نداشتند و یکپارچگی دیوار را حفظ نمی‌کردند، در روش جدید، به منظور مقاوم‌سازی دیوار در زمان زلزله مطابق پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰، استفاده از وال پست جدید منقطع یا ناودانی منقطع برای دیوارهای غیرسازه ای الزامی شده است.

پیشنهاد میکنم فایل بالا را دانلود کنید و به طور کامل آیین نامه را مطالعه بفرمایید، سپس برای خرید مقاطع ذکر شده از تولید کننده به لینک های زیر مراجعه بفرمایید.

خرید ناودانی منقطع

خرید میلگرد بستر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *