تولید کننده میلگرد بستر در تهران
صفر تا صد اجرای وال مش

صفر تا صد اجرای وال مش

فهرست مطالب

“مراحل اجرای وال‌مش چگونه است؟” “قیمت وال مش چند است؟” این دو سوال از اصلی ترین سوالات پیمانکاران و مجریان ساختمان است. زلزله ای که در کرمانشاه اتفاق افتاد، سبب خسارات زیانباری شد و درس عبرتی بود برای مجریان ساختمان و پیمانکاران !
باتوجه به اینکه برخی خانه ها و ساختمان های مسکونی در کرمانشاه نوساز بودند اما در اثر زمین لرزه به راحتی خراب شدند و خسارت های مالی و جانی بسیاری را به بار آوردند، به دلیل عدم استفاده از وال پست و میلگرد بستر تمام دیوارهای غیرسازه ای ساختمان ها تخریب شدند. در برخی سازه ها نیز وال پست به کار برده شده بود اما متاسفانه روش اجرای آن صحیح نبود. هنگام اجرای سازه بایستی به کاربستن وال پست بصورت صحیح انجام شود. همچنین قابل ذکر است که می‌توان وال مش را به عنوان جایگزینی برای وال پست معرفی کرد که در ادامه این مقاله از میلگرد بستر ایران سازه، توضیحات بیشتری در این باره گفته شده است و شما را با نحوه اجرای آن آشنا می‌کنیم .
.

وال مش جایگزینی مناسب برای وال پست

یکی از روش های مدرن و جدید برای افزایش مقاومت دیوارهای سازه در مقابل زمین لرزه استفاده از وال مش است . در گذشته برای کنترل کردن دیوار غیرسازه ای از وال پست استفاده می‌شد که اعمال آن در ساخت و ساز هزینه زیادی را به همراه داشت . امروزه با به کار بردن وال مش، هزینه اجرای ساختمان کاهش یافته است و همچنین سبب استحکام بیشتر دیوارها و اجزای غیرسازه ای در مقابل زلزله شده است.
از دیگر مزایای وال مش میتوان به سرعت اجرای بالای اشاره کرد و نیروی حاذق برای اجرای آن لازم نیست، افراد نیمه ماهر نیز از پس آن برمی‌آیند . در حال حاضر در ساخت سازه های جدید از وال مش به جای وال پست استفاده می‌شود.
اجرای وال مش و نصب آن درون دیوارها، دیگر به مصالح فلزی و فولادی نیازی ندارد . می‌توان با برخی مصالح و متریالی که بسیار قیمت مناسبی دارند نصب وال مش را انجام داد و مقاومت دیوارها را در برابر زلزله افزایش داد . علاوه بر کاهش هزینه ها، در زمان پیاده سازی و اجرای سازه نیز صرفه جویی می‌شود . اجرای وال مش توسط توری فایبرگلاس و بعضی تجهیزات برروی دیوارهای غیرسازه ای انجام می‌شود .

آیا پیاده سازی وال مش مورد تایید سازمان نظام مهندسی است؟

از دغدغه های اصلی مجریان و صاحبان پروژه، تاییدیه یا عدم تایید پیاده‌سازی وال مش در ساختمان‌ها می‌باشد. وال پست های فلزی برای اجرا، تاییدیه سازمان نظام مهندسی را دارند اما سوال این است که آیا وال مش تاییدیه این سازمان را برای اجرا دارد و پروانه پایان کار به ساختمان ها تعلق می‌گیرد؟
از مهمترین مزایای پیاده سازی وال مش و استفاده از آن این است که مورد تایید سازمان نظام مهندسی است، وال مش جزئی از استاندارد 2800 است. گرچه برای نصب و پیاده سازی وال مش در ساختمان، برخی قوانین و مقررات وجود دارد که رعایت آنها الزامی است و در نهایت خروجی کار توسط سازمان مربوطه تایید می‌شود.

مصالح برای اجرای وال مش

1. توری وال مش

توری وال مش، یکی از مهمترین مصالح پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است. این مصالح دارای دو نوع توری فایبرگلاس مقاوم به قلیا و توری فایبرگلاس معمولی هستند. با توجه به جنس و گرماژ مختلف آن‌ها، در هنگام اجرا و با توجه به دیتیل‌های فنی، نمونه‌ای مناسب برای تجهیزات ساختمانی خود انتخاب کنید.

2. پلاستر وال مش

پلاستر وال مش به صورت دو نوع سیمانی و گچی در بازار موجود است و برای پوشش توری وال مش استفاده می‌شود.

3. پروفیل نبشی و ناودانی

با توجه به تکنولوژی‌های پیشرفته در صنعت ساخت و ساز، پروفیل نبشی و ناودانی برای مهار لبه‌های دیوار بسیار مهم است. این محصول دارای اندازه‌ها و ابعاد متنوعی است که شما می‌توانید برای پروژه‌های خود انتخاب کنید.

4. چسب پایه اپوکسی

برای تثبیت پروفیل نبشی و ناودانی بر دیوارها، از چسب پایه اپوکسی استفاده می‌شود. این چسب با نیروهای قوی و طولانی مدت، پایداری و ثبات این مصالح را به دیوارها تضمین می‌کند.

مراحل نصب وال مش

نحوه‌ی اجرای وال مش در ساختمان‌ها باید بر اساس اصولی خاص و علمی باشد. برای انجام این سیستم، باید مراحل اجرا را با رعایت این اصول پیش برد. گرچه کار اجرای وال مش می‌تواند توسط کارگران نیمه ماهر انجام شود، اما نظارت کارشناسان و همچنین طراحان مجرب برای محاسبه دقیق و نقشه‌ی اجرایی وال مش بسیار حائز اهمیت است و باید توسط مهندسین حرفه‌ای صورت گیرد. بدین منظور، در ادامه به مراحل اجرایی وال‌مش در ساختمان‌ها به صورت علمی و دقیق اشاره خواهیم کرد.

دیوارچینی در وال مش

  1. دیوارچینی و دیوارکشی ساختمان

در اولین مرحله اجرای وال مش، باید دیوارچینی و دیوارکشی ساختمان به صورت اصولی انجام شود. نیازی به ایجاد تغییرات خاصی در روند اجرای دیوار نیست و می توان طبق همان روال گذشته، مراحل چیدمان دیوار را با انواع بلوک‌های بتنی، هبلکس و آجر انجام داد.

  1. اجرای لایه اول پلاستر وال مش بر روی دیوار چینی ساختمان

بر اساس نقشه اجرایی و محل نصب توری فایبرگلاس، لازم است که لایه اول پلاستر وال مش روی دیوار ساختمان قرار بگیرد. پلاستر استفاده شده می تواند از جنس سیمان یا گچ باشد. در مواقعی که نیاز به گچ کاری روی دیوار است، بهتر است که پلاستر نیز به صورت گچی انتخاب شود. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800، در این روش، درصورتی که نازك کاري روي دیوار از جنس سیمان انتخاب شده باشد، الیاف شیشه مقاوم به قلیا (AR-Glass) مناسب بوده و صورتی که نازك کاري از جنس گچ منظور شده باشد، استفاده از الیاف شیشه E-Glass نیز مجاز می باشد.

اجرای نوارهای وال مش

  1. نصب توری وال مش بر روی دیوار مطابق نقشه های اجرایی وال مش

در مرحله بعدی لازم است که بر اساس دیتیل های اجرایی مشخص شده است، توری وال مش روی دیوار نصب شود. بسته به نقشه اجرایی، توری‌ها می توانند به صورت نواری و با فواصل مشخص روی دیوار قرار بگیرند. یا اینکه امکان اجرای سرتاسری آن‌ها بر روی دیوار نیز وجود خواهد داشت. بسته به نحوه اجرای توری وال مش، گرماژ و مشخصات توری متفاوت است. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800، مقدار الیاف مورد نیاز با توجه به مشخصات آنها در حالت استفاده به صورت نواري حداقل 100 گرم بر متر مربع و و در حالت استفاده به صورت سرتاسري حداقل 50 گرم بر متر مربع (در هر سمت دیوار) می باشد.

اجرای پلاستر رویی

  1. اجرای لایه دوم پلاستر وال مش بر روی توری وال مش و پروفیل نبشی و ناودانی

در مرحله بعدی برای افزایش حداکثر گیرایی توری فایبرگلاس روی دیوار، لایه دوم پلاستر وال مش بر روی توری وال مش و پروفیل های نبشی و ناودانی قرار می گیرد. لایه دوم پلاستر باید با همان جنس لایه اول پلاستر باشد.

  1. مهار لبه های دیوار با استفاده از پروفیل نبشی یا ناودانی

در نهایت لازم است که پروفیل های نبشی برای مهار لبه ها با چسب اپوکسی به سقف، تیر و ستون ها چسبانده شوند. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800، در صورت وجود حداقل 50 میلی متر کفسازي که پایین دیوار در داخل آن قرار گیرد نیازي به اجراي نبشی پایینی نمی باشد.

خرید توری وال مش
برای خرید توری وال مش روی دکمه زیر کلیک کنید.
خرید میلگرد بستر
برای خرید میلگرد بستر روی دکمه زیر کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *