روش استفاده از وادار قائم میانی

چگونه از وادار قائم میانی استفاده کنیم؟

بر طبق پیوست ششم آئین نامه ۲۸۰۰، طول آزاد دیوارها نباید بیشتر از ۴متر باشد. پس با یک المان عمودی  که وادار میانی یا وادار H، خوانده می شود، دیوار با طول بیشتز از ۴متر را به دو قسمت تفکیک می شود.

وادار میانی یا همان وادار اچ المانی است که از کف تا بالای دیوار را یکسره پوشش می دهد. این نوع وال پست می تواند طبق نظر طراح یک پروفیل ۱۰۰*۱۰۰ میلی متر یا قطعه ساخته شده با ورق ۲میلی متر باشد که به آن وادار اچ گفته می‌شود.

قطعه ساخته شده با ورق ۲میل تشکیل شده از یک برش به عرض بلوک مورد نظر و دارای حداقل ۵سانتی متر بال از هر طرف و ۳۰۰ سانتی متر یا ۳متر طول است.

و اما نحوه استفاده از وادار میانی به چه صورت است؟ در صورتی که طول دیوار از ۴ متر بیشتر شود، از وادار به عنوان تکیه گاه برای مهار خارج از صفحه دیوار و اجزای مسلح کننده آن استفاده می شود. وادار باید به نحو مناسبی به کف سازه با اتصال به صورت مفصلی متصل شود، اما اتصال آن در زیر تراز سقف باید در راستای داخل صفحه به صورت کشویی باشد تا امکان جابجایی درون صفحه دیوار فراهم شود.

 در دیوارهای خارجی روی سطح وادار باید به وسیله پشم سنگ ضد رطوبت برای عایق بندی پوشانده شود و بر روی آن یک لایه مش الیافی یا رابیتس برای جلوگیری از ترک خوردگی نازک کاری اجرا شود.

در مجموعه میلگرد بستر براتلو، شما می توانید وادار میانی را به ارتفاع مورد نظر خود سفارش دهید. همانطور که باید در هنگام چینش دیوار هر دو تا سه ردیف بسته به عرض بلوک یا دیوار خرید میلگرد بستر را در اولویت قرار داد، برای دیوارهای بیش از ۴ متر طول هم باید اقدام به خرید وادار میانی کرد.

خرید وادار میانی از تولید کننده

نحوه اتصال دیوار به وادار

برای کنترل دیوارهای غیرسازه‌ای در فاصله بین ستون‌ها و جلوگیری از تغییر شکل خارج از صفحه دیوارها (با حداکثر طول ۴ متر)، ممکن است نیاز به نصب اتکای جانبی باشد. در اتصال دیوار به اتکای جانبی، استفاده از اتصالات جوشی، پیچ‌ها و روش‌های مشابه مجاز است، اما نباید تنها به مقاومت اصطکاکی ناشی از بارهای ثقلی متکی بود.

دیوار باید بر اساس بارها و شرایط مرزی آن، شامل بالای دیوار (زیر سقف)، لبه‌های قائم طرفین دیوار و کف، کنترل و بررسی شود. بر این اساس، حداقل طول دیواری که به مهار نیاز دارد محاسبه می‌گردد. فاصله بین اتکاهای جانبی را می‌توان با محاسبه ظرفیت خمشی پانل دیوار و در نظر گرفتن شرایط تکیه‌گاهی لبه‌ها و بار وارد بر دیوار تعیین کرد.

این بررسی برای دیوارهای بلوکی به شکل دال دو طرفه، بر اساس ضابطه ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام می‌شود. در فاصله بین اتکاهای جانبی، دیوار بلوکی با میلگرد بستر یا تسمه‌های فولادی مسلح می‌گردد.

نحوه اتصال وادار به قاب سازه‌ای

دیوارهای بلوکی که برای تأمین حرکت جانبی داخل صفحه نیاز به وادار دارند، هم دیوار و هم وادار آزادی حرکت جانبی دارند. نباید وادارها را به نبشی‌هایی که فقط برای جلوگیری از حرکت خارج از صفحه به تیرها جوش داده شده‌اند، جوش داد. اتصال کشویی وادار به این معنی است که نیازی به رعایت فاصله جداسازی دیوار در نزدیکی وادارها نیست و دیوار می‌تواند مستقیماً کنار وادار چیده شود.

تبصره: برای دیوارهایی که خارج از قاب قرار دارند، وادارها در دو انتهای دیوار باید در برابر حرکت جانبی در هر دو جهت محدود شوند (به صورت اتصال تلسکوپی) و دیوار باید امکان حرکت داشته باشد. در این حالت، جزئیات اتصال دیوار به این وادارها شبیه به اتصال به ستون‌هاست و باید فاصله جداسازی ۱ درصدی بین وادار و دیوار رعایت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *